– Cultuurbedrijf –

EDUCATIEVOORSTELLINGEN

Het Cultuurbedrijf uit Bergen op Zoom draagt de lokale cultuur een warm hart toe. De plaatselijke carnavalscultuur staat in een hoog vaandel in Bergen op Zoom.

Sinds 2014 organiseert het Cultuurbedrijf (onder de naam van: Leutcomite d’n Olifanten’aar) educatievoorstellingen tijdens de carnavalsperiode in de vorm van een een vastenavendrevue. Diemer van Wijk is één van de initiatiefnemers van dit project en is verantwoordelijk geweest voor de regie van 3 producties.

Meer dan honderd jongeren staan tijdens deze vastenavendrevue op de planken.

Je zult maar tussen de 11 en 16 jaar zijn: te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Of, om het op z’n Bergs te zeggen: te gròòt voor Kindervastenavend en te klein voor Dweilavend. Als jongere heb je met vastenavend geen eigen podium. Dat moet anders, vonden enkele Bergse jeugdorganisaties. Zij staken de koppen bij elkaar en bedachten een vastenavendvoorstelling, gemaakt door de jongeren van het Krabbegat en opgevoerd voor iedereen. Het resultaat? Ei, motte nou ’s komme kijke, ‘Deer zijn me wir’ en ‘Me zulle n’oe wa late zien’.

Na het succes in Bergen op Zoom is Diemer gevraagd om dit educatieproject ook in Roosendaal te regisseren met de titel ‘Zakketoe’s Vertelle’.