– Adembenemend Da Vinci –

OPENINGSSPEKTAKEL

In 2016-2017 was Diemer van Wijk van KAS Producties verantwoordelijk voor het concept en de regie van het openingspektakel ‘Adembenemend Da Vinci’ ter ere van de opening van het Da Vinci College in Roosendaal. Leerlingen van het VMBO en praktijkonderwijs van het ‘Da Vinci College’ startten van uit verschillende locaties in één nieuw gebouw. Daarom was het belangrijkste doel voor de school, om een productie weg te zetten waar de leerlingen elkaar zouden leren kennen.

In het productieteam werkte Diemer van Wijk samen met o.a. het landelijk bureau ‘Bekijk ‘t’ (expert op het gebied van educatie op het vmbo). Zij haalden een ongekende veelzijdigheid uit de leerlingen. Die maakten fotoreportages, brachten bedrijven en buurtbewoners in beeld, werkten met dans, theater, muziek, film en beeldende kunst. Ze creëerden spetterende videoclips, animaties, en een promotiefilm voor school. Een prachtige opdracht voor een regisseur om al deze creativiteit samen te brengen tot een indrukwekkende openingsvoorstel.

De leerlingen speelden de voorstelling zes keer voor een heel uiteenlopend publiek van binnen en buiten de school. Natuurlijk voor de andere leerlingen, ouders en familie. Maar ook voor basisschoolkinderen in Roosendaal en voor relaties van de school. Tweeduizend toeschouwers! Een feest voor de leerlingen zelf en een promo naar ‘buiten’.