Dramalessen

Wat is drama? Drama betekent handeling. Drama gaat dus over handelen. Eigenlijk doen we dat de hele dag door. Alles wat je doet is een handeling. Bij drama spelen we na wat mensen allemaal doen. Dat heet toneel of theater. Je kunt hier heel veel van leren. Over jezelf, maar ook over anderen.

Dramalessen geven inzicht in een verhaal. We gaan elkaar beter begrijpen en kunnen ons  verplaatsen in een ander. Het vak is als het ware persoonlijkheidsvormend en helpt om sociaal emotioneel vaardig te worden. Drama stimuleert de verbale en non verbale expressiemogelijkheden. Deelnemers gaan drempels over op een speelse en toegankelijke manier. Het komt de sfeer in een groep ten goede.

Wij geven veel dramalessen op scholen. Niet alleen basisscholen, ook oudere leerlingen weten we met een dramales goed te bereiken. We bieden een serie dramalessen aan, maar een losse dramales is ook een mogelijkheid.

Drama is een vak apart. Het kan ook uitstekend ingezet worden bij allerlei andere vakken. Als de rekenles start met een drama-activiteit raken de leerlingen gegarandeerd betrokken. Drama maakt het lesgeven interessanter en dynamischer!

Kunnen wij u verder helpen?
Neem contact met ons op:
06 21 98 80 65‬
[email protected]